20071120

Las orcas de la libreta de las orcas

Data Estel·lar Dimarts 20071120

I llavors hi hagué un dia en què vaig decidir llegir tebeos gafapastosos; i en aquell temps tot era fosc, perquè havien canviat a l'horari d'hivern; i hom diu que tot allò hi tingué influència; i qui va dir que "ahora veía la tele con boli y papel" potser no sabia que també es podien llegir tebeos de la mateixa manera... I calia un boli que va ser un retolador pilot verd; i també calia un espai, que va ser la biblioteca perquè era qüestió de llegir sense pagar, ni que fos per una vegada a la vida; i calia fitar el temps, i aquest fóu sens dubte una feina feixuga per encabir àlbums sencers en una hora o menys, mentres es feia temps per anar a un curs; i calia eliminar prejudicis, però això fóra difícil; i calia anotar pàgines, vinyetes, títols i editorial, i la feina es girava força feixuga; i calia posar unes regles, les quals són aquestes:

  1. Intentar llegir tot allò que no compraria. Intentar llegir coses gafapastes, en el ben entès que encara estic intentant saber què significa això.
  2. Llegir i entendre, intentant evitar prejudicis.
  3. Donar la visió d'un lector que ha llegit mortadel·los, astèrix i superherois...
  4. Assenyalar què es novedós i què no.
  5. Intentar no desqualificar del tot.
  6. Fer monegalisme (Ferran Monegal, crític de la tele d'El Periódico de Catalunya i del programa Telemonegal, de Barcelona Televisió, emès per la XTVL). El monegalisme té com a norma mossegar als peixos grossos abans que als alevins.
  7. Intentar un cert rigor. De totes maneres, també per això hi ha els comentaris, per corregir.
  8. Comprovar si la ultravaloració de certes coses té raó de ser.
  9. Alguna altre que m'inventi.
  10. Passar-me per alt aquestes regles quan vulgui, que per això aquest blog és meu.
I també calia una llibreta per escriure amb boli verd:

Aquesta és la llibreta de les orques,
i aquesta serà la transcripció de part d'allò que un pensa quan llegeix tebeos.
El blog dintre del blog