20071119

La senyora Fletcher: primer impacte

Data Estel·lar aranavaunaltrecosa Dilluns 20071119

Aquí ens expliquen quin va ser l'esdeveniment més important de l'agost del 2007: la senyora Fletcher com a líder d'audiència de 8TV (ex-City TV, la tele de La Vanguardia i la RAC, és a dir, del Comte de Godó).

No deixa de ser interessant el fenomen mediàtic de llarga durada de la Senyora Fletcher. S'ha escrit un crim (Se ha escrito un crimen, Murder She Wrote)es pot emetre ininterrumpodament i no es desgasta mai.

Potser podríem dir el mateix del Tinent Colombo però la senyora Fletcher atempta directament contra tots els elements d'anàlisi mediàtica de les sèrie de la tele. El seu planter principal d'actors no són joves, ni viuen en els llocs o en els barris on "s'ha de viure", ni tenen el vocabulari ni les idees que la majoria d'intel·lectuals catòdics ens diuen que s'han de tenir. Això ja era rar als anys 80, quan s'emetia els diumenges per la tarda a TVE-1 i n'és, de rar, al segle XXI.

No hi ha continuïtat real: pots veure un episodi no cal tenir una enciclopèdia que t'expliqui "però qui són aquests 55 personatges i quines subtrames hi tenen al darrera?!".

Els episodis són de mida mitjaneta: no arriben a una hora. 1 hora és el temps mínim perquè una sèrie espanyola s'esmorzi i s'insulti tota la família.

Hi va haver una època, cap al 1997, en què la Fletcher la feien a 3 cadenes: TV3, TVE-1 i Antena-3. Va ser una època breu però que, al meu parer, indica la importància de Cabot Cove en la programació televisiva.

Es tracta d'una sèrie que, qui més qui menys, coneix o li sona... però no se li ha fet cap propaganda mai, al contrari que Expedient X, CSI, Dallas o Herois (per citar cuatre sèries de cuatre èpoques).

A mi em sobta molt, la veritat.