20130403

Club de Lectura a SBD

Data Estel·lar segellada Dimecres 20130403

La Biblioteca Vapor Badia de Sabadell està situada al costat de l'Estació de Sabadell-Centre i de l'estació d'autobusos que abans era estació de trens i pegada a la Gran Via que es va construir per sobre del ferrocarril... 

Com en els casos de la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra (BCN) o la Tecla Sala (L'H) o el no-nat-i-no-el-veurem Museu del Comic de BDN, la biblioteca del Centre de SBD també està instal·lada a l'edifici d'una antiga fàbrica (anomenada Vapor, perquè funcionaven amb energia autònoma produïda per vapor d'aigua amb carbó o fems). 

Per fi hi han instal·lat un Club de Lectura de comics, anomenat "CLUB DE LECTURA DE NOVEL·LA GRÀFICA I CÒMIC"

Aquest títol denota propensió gafapasta. Què hi farem!

Al febrer del 2013 van fer una primera trobada però no voldreu pas que la maginoteca ho expliqui tot.

Aquest club de lectura forma part d'una iniciativa més ampla anomenada "Tertúl·lies al Vapor", composat per:


  • El Calaix de novel·la, el segon dijous de cada mes a les 19 h
  • El Club de tòpics i mentides, el tercer dijous de cada mes a les 19 h
  • El Club Sci-Fi (ciència-ficció), el tercer dissabte de cada mes a les 12 h
  • El Club de novel·la gràfica (còmic), el primer dijous de cada mes a les 19 h


"A cada Club es llegiran diversos llibres de temàtiques diferents que poden ser tant en català com en castellà."


Això exclou l'anglès, el francès, per no dir altres llengües comunes a la ciutat, com el xinès mandarí, l'amazight, l'àrab o el pashtu. Però no voldrem convertir-nos en multilingües si no hi ha casinos pel mig.

El dijous 20130404, a les 19h faran  el comentari d'Arrugas

Ja havia parlat d'allò gafapasta?

 Sobta la mancança d'una web o blog o recull de les lectures fetes i per fer. 

Esperem que la iniciativa vagi endavant.
 Les condicions del club són les següents:

De moment, aquest club té previst celebrar una sessió mensual, de març a juny, el primer dijous de cada mes a les 19.00 h, i algunes de les lectures proposades són: Maus d'Art Spiegelman, V de Vendetta d'Alan Moore i David Lloyd, o María y yo de Miguel Gallardo.

Pel que fa a seu funcionament, a causa de l'especificitat de les lectures d'aquest club, que obliga a reservar exemplars de diverses biblioteques de la província, els participants hauran d'abonar el servei de Préstec Interbibliotecari (1,50 €) per a cada còmic prestat durant el curs, o bé aconseguir els exemplars pel seu compte.

Quant a les condicions per participar, cal tenir carnet d’usuari de les biblioteques municipals, ser major de 16 anys, i sol·licitar personalment la inscripció al taulell d'informació de la 1a planta de la Biblioteca Vapor Badia. No s’admetran les inscripcions per telèfon ni altres mitjans.


 
Els coordinadors són Joan Carles Claveria i Roger Surroca.
 
Copipego el text sobre els coordinadors de la web municipal de biblioteques de Sabadell: 


Dos fanàtics del còmic, ex-alumnes d'Il·lustració a l'Escola Illa i estudiants d'Art Gràfic a l'Escola Joso de Sabadell, aspirants a treballar en aquest sector. Han fet uns quants petits encàrrecs de disseny gràfic i il·lustració, i tot i que encara no treballen d'això, han participat en una exposició de gravat, un homenatge a la Kveta Pacovska, un fanzine online...

En Roger aspira a ser dibuixant de còmic. Porta 3 anys formant-se al curs de Còmic/Manga, i se sol fixar en el propi llenguatge narratiu de les obres que llegeix. Li agrada molt el món del còmic europeu, però també obres de metacòmic com Hacer Cómics d'Scott McCloud. [ara ens entenem]

En Joan Carles vol ser il·lustrador, tot i que li atreu el món del còmic i l'animació i n'ha fet alguns cursos complementaris. Se sol fixar més en el color i la línia, i en els personatges. Li agraden molt els autors que tracten temàtiques més socials i costumbristes, com en Dupuy i en Berberian.


Compte, perquè, estirant del fil, trobo una connexió triskaliana: Jesús Ávila Granados anirà a presentar EL ÚLTIMO HEREJE, DE JESÚS ÁVILA GRANADOS [17/04 Dimecres 19.00 h Biblioteca Vapor Badia] Presentació de llibre. A càrrec de Vicenç Navarro Serra.

No tinc la culpa que no hàgiu llegits els seus llibres sobre el Matarranya i la Ribera d'Ebre, on es barreja turisme, arqueologia, el món celta, càtar i demés.


 

1 comentari:

Nani Blasco ha dit...

Gran notícia. Estarem a l'aguait des del Club de lectura de còmics de Tarragona!!!