20130218

ZAR Torredembarra

Data Estel·lar a la platja Dilluns 20130218

Torredembarra. És una localitat costero-especulada de Torredembarra, amb una gran i bonica platja, amb una espai natural a una banda, un desastrós port esportiu a l'altra, i a l'interior un casc històric amb església, llegenda i castell (actualment ajuntament), un lloc on els dissabtes al vespre es fa un petit mercadillo d'andròmines velles on de vegades hom hi troba tebeos i llibres, apart de brasers i forques o claus, al final del carrer comercial... inaugura un club de còmics de la mà de Nani Blasco, el gestor cultural hiperactiu de Tarragona.

La base d'operacions del club de comics és la Biblioteca Mestra Mària Antònia, de Torredembarra. Des de fora, la forma d'arribar és amb cotxe... però segur que hi ha aparcament... i Torredembarra és petit i passejable. En autobús interurbà... o, per als amants de l'aventura, el tren regional, que para quan pot en una estació amb molta força de voluntat perquè no cau perquè no vol.

Adreça: Av. Pompeu Fabra, 5

El nom... ai, els noms són rellevants... en aquest cas: és Zar. De la signatura del dibuixant de comics José Luis Zaragoza, traspassat el desembre del 2011, amb una obra inacabada de qui diuen que té un entintat magnífic... tant de bo serveixi d'influència, perquè ha estat publicada per Diábolo Ediciones: Peret que buscaba la muerte... Cert, amb aquest títol jo m'ho pensaria dues vegades, però ha d'estar bé. Preu: 13.95€ (no sé, a mi això em sembla informació de servei públic).

Evidentment, serà la primera lectura a comentar al Club de Comics Zar.

La data: 20130219, a les 18h30'.

Personalment crec que deu pagar la pena.

Més info a crearbiblioteca, d'on copipego:

Al club li hem volgut posar nom: Zar, en homenatge a l'autor torrenc José Luís Zaragoza. Zar va  morir el desembre de 2011, als 46 anys. Duia una carrera de més de 25 anys en el món del còmic, la il·lustració i la publicitat. Havia col·laborat en molts projectes, com a la revista Delirópolis, la Setmana del còmic, i com a colorista del dibuixant i amic Hugo Prades. Però mai havia publicat un còmic. Feia molts anys que dibuixava «El Peret que buscava la mort», i el publicava per entregues a Deliròpolis. Va dur els seus dibuixos al Saló del Còmic de Barcelona i, en veure'ls la gent de la Editorial El Diábolo, immediatament van signar que aquells dibuixos serien publicats en quant l'obra estigués enllestida. 


Aquí podeu veure el vídeo. La part del club de comics comença al minut 10'40" i acaba al 18'. Digueu-me com  fer que el vídeo comenci i acabi en aquest interval.