20090529

Heeeei, que parlen de nosaltres a la tele

Data Estel·lar Divendres cirera20090529poma (parafrasejant la darrera data del Planeta Terra, segons el Doctor Who)


Copipego:

Hola:

Somos los responsables de l"Espai Internet", una pequeña sección del Telenotícies del mediodía, los domingos en TV3

Abro este tema para avisaros de que este domingo 31, al final del Telenotícies (sobre las 15:10), tenemos previsto hablar brevemente del "Foro de la TIA", en un especial sobre tebeos en Internet que hacemos con motivo del Salón del Còmic de Barcelona.

No tenemos mucho espacio, y la mención es muy breve, pero pensamos que tal vez os gustaría saberlo, para poderlo ver. Si no podeis verlo en directo, os informamos de que tanto el video como el texto quedan colgados después de la emisión en el blog de l'Espai Internet en el portal 3cat24.cat.
http://blogs.ccrtvi.com/espaiinternet.php
Incluso se pueden hacer comentarios en el post.

El texto del vídeo es en catalán, pero esperamos que no sea de muy dificil comprensión.

No, per mi, no és de difícil comprensió. I a la resta ja els hi traduïrem.

Temps: el present
Data: diumenge
Lloc: TV3

Parlaran de nosaltres a TV3... uaaaaaa...

Espai Internet és un d'aquests microespais que tenen a TV3, i que són els que realment separen un telenotícies d'una televisió pública d'un d'aquest informatius de xais de dos caps d'Antena3. Hi ha encara un microespai força interessant sobre immigrants. Com a mínim no parlen de futbol.

Em pregunto què diran de latiacomforo.

Els suggereixo que diguin que:

a) És un forum sobre tebeos.
b) Que no ens ha calgut ni moderador durant anys perquè hi ha regnat un certa educació.
c) Que s'han fet alguns descobriments, o això ens pensem nosaltres, en relació amb tebeos d'humor, infantil i juvenil, i sobre els seus autors. Generalment, els mitjans especialitzats no s'han estimat parlar sobre el comic del nostre país. Només fa uns pocs anys que s'ha despertat la idea de "oh, que a l'Editorial Bruguera i d'altres feien coses que estaven bé".
d) Que Internet ha canviat les relacions entre els lectors i les historietes. Ara un pot estar aïllat en un poble però pot parlar de temes que l'interessin, per exemple, un tipus d'historieta concreta, amb una persona que també té molt d'interès, tot i que estiguin separats per milers de kilòmetres. Per posar un exemple, a algú li va quedar gravada una aventura que no va poder acabar de llegir (perquè era una historieta de "continuarà" i no tenia el número següent). Doncs bé, ara pots tenir moltes opcions de que algú t'expliqui què va passar al següent número. O quins autors o quines circumstàncies s'esdevenien perquè aquell guió o aquell dibuix fos d'aquella manera.

La col·laboració en xarxa aplicada a un cas concret: els tebeos.

I ja està. Tampoc no dóna temps a més.

Una altra manera de perdre el temps al món hiper-desenvolupat del Nord. Tot el temps que no fem servir en anar a buscar aigua caminant 4 kilòmetres, alguns l'utilitzem en parlar per Internet.