20241018

Manca de places escolars: les previsions han estat superades. FALS

 Data Estel·lar falsacionista Divendres 20241018

Sento a la ràdio la notícia següent: S'HAN SUPERAT LES PREVISIONS DEL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ sobre incorporacions d'alumnes que venen fora de termini,.

N s'han superat, no. 

És que van eliminar pressupostos en forma d'aules docents i espais a base de repetir que no entrarien mai tants alumnes perquè ja no es tenen fills mentre la immigració anava pujant.

Res de nou sota el Sol


HAN RETALLAT EL NÚMERO D'AULES DES DEL 2018.

HAN RETALLAT EL NÚMERO D'ALUMNES PER AULA.

Això vol dir que allà on hi havia 25 alumnes per a 2 aules fa temps que hi ha 22 alumnes per a 1 aula, cosa que implica 1.5 mestres menys aproximadament

PERQUÈ NO HI HA NAIXEMENTS... 

PERÒ ÉS UNA FALSEDAT, ÉS FER-SE TRAMPES AL SOLITARI, amb els diners del contribuents... perquè implica no posar diners públics a les escoles, 

Se sap des del 1993 que Espanya... i Catalunya tenia la menor natalitat gairebé del món o sense el gairebé i que s'havia passat de ser un Estat d'emigrants a un d'immigrants... Per al 2003 això era una realitat contrastable. 

Actualment, nascuts aquí, d'origen estranger o nacionalitzats nascuts a l'estranger de pares estrangers nacionalitzats o no (no he dit que sigui fàcil), poden ser entre un 25% i un 35% de l'alumnat. 

I el món està fet d'una manera, amb tecnologia de viatges més econòmics que mai, amb una ideologia neoliberal que diu que cal marxar on es cobri més o que els factors econòmics, com el factor Treball (L, de Labour) ha d'estar eficientment assignat, és a dir, col·locar-lo allà on calgui... que la gent es mou perquè cobren poc, no cobren res, o veuen possibilitats de cobrar més... 

A això s'afegeix la malaltia de molts Estats en fallida... Àfrica gairebé sencera i amb una gran quantitat de població jove... el que passi a Pakistan que no ens ho diran mai.. i tota Iberoamèrica... amb moviments de rics (que compren pisos a les zones costeres espanyoles, que és a on viuen els assalariats "comunis", és a dir, que estem competint amb gent rica del planeta, amb els de la Copa Amèrica, per dir-ho així) i els pobres que no ho són tant perquè els emigrants, de tota la vida, no són els més pobres dels seus països sinó potser capes mitjanes vingudes a menys.

I arriben sense parar... un degoteig.

Ho sap tothom: hi ha partits polítics, notícies de la premsa i converses habituals basades en això. Els trens i els transports públics, els repartidors de paqueteria, els habitants dels barris ho saben. es viu en això.

QUI NO HO VOL SABER ÉS LA GENERALITAT DE CATALUNYA I EL SEU INEFABLE DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ.

Mireu si són de babaus o de gent amb mala idea i pitjor mentalitat de Gestió Pública que, a l'octubre, demanen dades per a "fer previsió" de cara a la Preinscripció del proper curs... amb dades generalment no contrastades, potser antiquades, perquè un neix aquí (s'anota el lloc d'habitatge dels progenitors, no la localitat de l'hospital, el poble i no la ciutat gran)...  i les famílies canvien de localitat, els pares i mares se separen a velocitat de vertigen... tot això és habitual... però no està comptat en les previsions, així com no està contemplat mai ni en cap fòrmula demogràfica, estadística, sociológica, un número absolut o un percentatge d'alumnes que poguessin arribar la propera Preinscripció...

Preinscripció indica el moment, generalment a la primavera, per entrar a l'escola per al curs vinent.

Però hi ha l'Admissió... conceptes, ciutadans i ciutadanes, que heu de conèixer perquè la Generalitat no us els explicarà pas però obliga a que les famílies tramitin l'entrada a les escoles i instituts telemàticament. I això també compta per a les famílies nouvingudes (eufemisme per als immigrants acabats d'aterrar sense ni papa de castellà ni molt menys de català ni de en quin lloc han arribat).

A L'Hospitalet de Llobregat, segons les notícies, son 3 NOUVINGUT PER hora a l'Oficina Municipal d'Escolarització, cosa que no és nova, perquè ha estat una ciutat d'immigrants des de fa un segle o més, començant pels murcians i almerencs, després per andalusos molt variats, gent d'Extremadura i La Mancha, i, cap al tombant de segle, marroquins, sudamericans assortits, entrada la primera i segona dècada, xinesos, pakistanesos.... què us hem de dir... DONCS QUE TOTHOM HO SAP I PODRIA PLANIFICAR-HO, EXCEPTE ELS POLÍTICS, TECNOPOLÍTICS, ALTS CÀRRECS, DIRECTORS GENERALS, ALTES (i, dic jo, que hi haurà de mitjanes) INSPECCIONS, TÈCNICS SUPERIORS I MITJANS DELS GRUPS A1 i A2, molts d'ells amb càrrecs còmodes ficats a dit com a interins i validat de per vida amb concursos-oposicions només aptes per a ells i elles.

I ja està. Eficàcia de la Gestió Pública: ZERO.