20150115

Escobar a La Florida

Data Estel·lar vallesana Dijous 20150115

Passant amb el cotxe veiem un rètol lluminós. Fins ara, només n'hem vist a ajuntaments grans. Està de costat, difícil de veure... però la curiositat: "Escobar. Inaug.." Ja hem passat.

La pel·lícula ja està muntada abans d'arribar a la rotonda: l'exposició que fa anys van fer a Granollers, que va arribar a les feréstegues terres de Cerdanyola del Vallès fa molt de temps, ara s'aturava al polígon industrial i d'especulació immobiliària de Santa Perpètua de Mogoda.

Efectivament. La informació és ridícula però no volia que passés com amb allò d'Oliver i Benji, que va ser anunciat a Ràdio Sabadell tot just mitja hora abans que el dibuixant es passés per la llibrèria Norma Còmics Sabadell, es a dir, sense temps per planificar res ni per avisar-vos. Vaig fer una recerca per Internet i les dates d'avís més antigues eren del 20150108, poquíssims dies abans del

Així doncs:

Josep Escobar: un dels clàssics del còmic català

Localitat: Santa Perpètua de Mogoda.
Dates: divendres 20150116 20h. a 20150302 14h.

NO indiquen si hi ha alguna xerrada o presentació.

Lloc: La Granja, Espai Cultural 
Adreça: Camí de La Granja s/n (Plaça de l'Era)

https://www.google.es/maps/search/Santa+Perp%C3%A8tua+de+Mogoda+la+granja+espai+cultural/@41.5264272,2.1861291,16z

És ala biblioteca, centre cultural i tot això que ajunten els ajuntaments que malgasten el teritori en especulació immobiliària (Can Filuà, per exemple) i que després diuen que no hi ha solars per a coses culturals (així, la famosa Escola Els Aigüerols, amb un rètol al solar on mai no es construirà res si no va amb torretes, cases pareades o blocs de pisos). Edifici històric-antic, centre cultural, biblioteca, ràdio local, tot allà encabit al mateix lloc.

Es troba  entre l'Avinguda Girona i el Passeig La Florida.

És a dir, entre el nucli de Santa Perpètua de Mogoda i el de La Florida, en un espai mig de camp. Si no us donéu presses, ja estarà construït tot.

El nom de veritat és Granja Soldevila però li diuen només "La Granja" aquesta tonteria tant d'aquí fa que es digui: "si només tenim una, de granja cultural, per què deixar el nom". Doncs perquè si busques per Internet o per un mapa pots acabar a qualsevol província. Al seu torn, com que la població ha optat des de fa dècades per no saber-se cap nom local (pregunteu el nom d'algun carrer a algun veí vostre o a vosaltres mateixos; quin riure), doncs els ajuntaments opten per crear marques buides. O coses en anglès. La huertadevicente o worldtradecenter.

Des de la rotonda que ve de Sabadell/polígons de Polinyà/Santiga, no té pèrdua. Per la CIM del Vallès tampoc, perquè tot acaba al mateix lloc, a la gran rotonda blanca. Inclús si vas per Can Filuà, entre l'escola Santiga i el Lidl (edifici emblemàtic) vas baixant i hi arribes.

¿Tren? Ehem, ehem... qualsevol mapa us mentirà. Hi passen moltes vies però només la parada de la ridícula línea R3 de Rodalies de Catalunya operada per Renfe d'una línia, la que ve de Mollet-Santa Rosa i passa per Montcada-Ripollet, Montcada-Bifurcació, Sant Andreu Arenal... el tren que passa un cop per hora. No es troba a prop de La Granja. És un passeig, sempre sortint de l'estació, anant al carrer gran, travessant-lo anant cap al nucli de Santa Perpètua, no cap el de La Florida.


Un altre "per cert", si us plau.

Per cert, que la Biblioteca Josep Jardí de Santa Perpètua que es troba al mateix recinte cultural:  no té prevista cap activitat sobre còmics durant el 2015. Això és coordinació de tasques.

El que és curiós és la velocitat de la rumorologia a tot arreu