20130627

I encara diria més: el dia és demà

Data Estel·lar taaantatatan Dijous 20130627

Rebo una notícia d'aquelles que m'agraden.

l

El Club de Comics ZAR de Torredembarra, el nom del qual fa referència al dibuixant de la mateixa localitat del Baix Gaià, farà una acte sobre Tintín, d'aquells que tant (ens) agraden perquè menteixen al nostre favor: "Tintín va nèixer a Tarraco", fent servir el nexe d'una estatueta romana de Tarraco. Mogut per Nani Blasco , de l'Associació Ariadna.

Les ponents seran Rita Gual i Laura Gual. Ja sé que la informació es troba a la imatge, però ningú no m'assegura que la imatge es pugui veure.

Dia: Divendres 20130628

Hora: 18h30'

Lloc: Biblioteca Pública de Tarragona (C. Fortuny, 30). Torredembarra és petit, i encara al juny s'hi podrà aparcar més o menys bé... i, tant se val, que és petit, i es recorre en un quart d'hora aparquis on aparquis. Perquè l'estació de tren és de pel·lícula de terror, i l'autobus suposo que para al bell-mig de la carretera.

D'aquest tema ja n'havia llegit alguna cosa cap el 2011 o 2012 (en parla el mateix Bargalló, torrenc i polític... el que havia de ser Conseller d'Educació i va passar del tema en un dels famosos errors del Tripartit o potser no tan errors, perquè no tenien cap intenció de fer res que fossin realment canvis, a l'espera que la dreta -l'altra dreta- tornés i desmantellés allò poc que van fer). 

Les dues obres recomanades són sorprenents, ni que sigui pel fet d'ajuntar-les, cosa que pocs tintinòlegs gosarien malgrat la seva lògica, perquè ambdues parlen d'Art: L'Orella Escapçada (la del fetitxe arumbaia) i L'Art Alfa... no sé si podreu llegir l'antiga de tapes blaves o la nova en format album, que sembla més païble i menys trencable. Totes dues tenen el seu encant (les dues edicions però també les dues aventures).

Hei! I en una surt el General Alcázar. Per quan les Aventures del General Alcázar en àlbums de 62 pàgines amb dibuixos estil Tintín? Podrien fer com amb el Marsupilami: Tintín no apareixeria, com el Marsupilami, atorgat a un massa gelós detentador de marques no ha aparegut a Spirou des del final de l'etapa de Franquin, i no ha tornat a fer res de tant bo, tampoc. Va, vinga, m'ofereixo per a fer-les. Je m'offre pour les faire, malgré mon français.


Això em recorda... què va ser del Club de Comics de Sabadell?