20090930

Actes Bruguèrics a Barnacity

Data Estel·lar 20090930

Tant interessant com saber que passen les coses és saber qui les fa. En el cas que m'ocupa, un dels que col·labora és: Txiki Trepax, qui ens explica a l'enllaç que estava treballant en les exposicions bruguèriques que hi ha a Barcelona durant el darrer trimestre del 2009.

Es tracta d'una exposició anomenada Humor a la Bruguera, una editorial riallera que va ser la repera, amb una rima com les que es van utilitzar al llarg de tant títols (Rigoberto Picaporte, Solterón de Mucho Porte, o els mateixos ripios de Raf a les revistes Mortadelo Especial). Aquesta exposició comença el dia 20090930, a les 19h a la Biblioteca Jaume Fuster de la Plaça Lesseps, de Barnacity, lloc míticXD perquè sempre està en obres, i que, a més tothom coneix (i quan dic "tothom" vull dir "alguns") per estar al final d'aquell carrer tan llarg on hi ha l'èpicodecadent llibreria Antifaz, veterana i, al seu torn, i sens dubte, amb ànim de repetir-me, míticaXD, des de fa dècades.

Com arribar-hi: fàcil. Passo d'enumerar els autobusos.
Amb Renfe, un pot baixar a Plaça Catalunya (C1, C3, C4, C10) o Passeig de Gràcia (C2)i començar a caminar cap amunt, cap a la muntanya, pel Passeig de Gràcia. És un passeig. No us agrada? Doncs, tant de gimnàs, per a què us serveix si després no podeu suportar ni una caminada per la ciutat?

Amb Renfe, baixant allà, un pot agafar el metro.

Metro: línia 3 (verda). Estació: Lesseps. 2 o 3 parades des de les estacions de Renfe abans esmentades. També hi ha relativament a prop l'Estació Fontana.

Amb FGC (Ferrocarrils de la Generalitat, Ferrocates): Plaça Molina. Totes les línies des de la Plaça Catalunya, i diverses (totes?) des del Tibidabo i des del Vallès (línies de Sabadell/UAB, Terrassa, Rubí). També Estació Gràcia (al carrer Gran de Gràcia).

Explicació urbanístico-històrica-nomenclàtica. El nomenclàtor del Passeig de Gràcia fa referència al camí que duria des de la ciutat de Barcelona fins a la Vila de Gràcia, localitat independent fins al 1897, perquè a finals del segle XIX Barcelona es va empassar una pila de pobles del rodal. Així, que Gràcia té al seu torn un carrer principal, anomenat Carrer Gran, equivalent segurament al Carrer Major de molts pobles i ciutats. Per això hi ha dos carrer, un a continuació de l'altre amb noms semblants, cosa que pot dur a error a gent de fora de Barcelona.


El dia 20091001 hi haurà la inauguració de l'altra exposició, al Centre Cívic del Coll, al carrer Aldea, de BCN, anomenada La Bruguera, l'editorial del Coll que va fer riure a tot el món. És clar, dijous, només per molestar-me.

Aquesta exposició està bàsicament lluny de trens i metros.

Allò que hi ha més proper és la L3 (metro verd), estació Vallcarca, relacionat amb el districte de Gràcia (per si ho voleu embolicar més). Emporteu-vos una brúixola i, cap al Nord. No és cap broma: cap al Nord.

El 20091015, a les 19:30h, hi ha una taula rodona: "La Bruguera, l'editorial del Coll", que serà al Centre Cívic El Coll. És clar, dimarts, només per molestar-me.

El dimarts 20091022, a les 19h hi haurà una altra taula rodona: "L'actualitat de l'humor de la Bruguera". A la Biblioteca Jaume Fuster (Plaça Lesseps). És clar: dimarts, només per molestar-me.

De fet, com sabem els de latiacomforo o inclús els que érem habituals contertulis ojodepeceros, sobre historietes un pot parlar de qualsevol tema. En aquest cas concret, hom pot posar l'algoritme "Bruguera" + "tema que sigui" i segurament que surt alguna dada interessant.

Com ja he dit, en algun altre lloc: que hi vagi algú, que després molt parlar de "oh, com m'agraden els tebeos" i ningú no hi va, i dóna una sensació trista, friki-autista, donen ganes de plorar.