20060204

Educació i webs sobre còmics

Data Estel·lar inthebeginning i modificat 20080707

Aquest va ser un dels primers missatges que vaig fer... els enllaços no van funcionar: ni apareixien. Només sortien a editor: així que he editat.

http://xtec.es/%7Emalons22/patufet
http://xtec.es/%7Epribas/projecte/projecte.htm
http://www.xtec.cat/recursos/socials/eltemps/temps_h9.pdf
http://xtec.es/%7Eimagrans/
http://personal.redestb.es/ricardester/tintin/joctintininici.htm
http://xtec.cat/audiovisuals/sav/recursos03/comic/01BLOCA/03BLOCAHAC.doc

En tots els casos són pàgines de la XTEC: Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya.

Aquí hi ha tècniques per a mestres i professorat per a treballar el còmic. Crec que cal registrar-se o alguna cosa així.

Utilitzant diferents enllaços ja esmentats aquí, trobem tota una guia d'aprenentatge sobre Historieta.

Un joc clic amb historietes. Els jocs clic s'utilitzen a les escoles per fer jocs tipus trencaclosques o unir un element amb un altre (toro-->vaca) de forma informàtica.

També tenim una definició polèmica sobre el còmic:
Podríem catalogar les auques i els còmics com aquelles narracions breus on s'utilitza la imatge per recolzar el text. Normalment les auques utilitza el vers i la rima i, en canvi, el còmic és més espontani.
Destaco un enllaç en pdf del quan no em refio gens que s'obri: és de la famosa revista d'Història El temps


Aquí, un enllaç i un altre i encara un altre més, que surten de pàgines educatives de l'XTEC, però que són bastant foranis a aquest entorn de l'educació primària o secundària.

Que això serveixi per desmentir allò que l'escola i l'Educació menysprea la historieta. De fet, no és estrany trobar escoles y bibliotecas escolars o infantils amb els Astèrix i Tintín de sempre (els àlbums educadets que sempre queden bé) però també amb Cavall Fort i Tretzevents (les revistes subvencionades)... i àdhuc (bonica paraula: "adhuc") Mortadel·lo y Filemó.

En qualsevol cas, cal saber que la historieta i, sobretot, el seu llenguatge estan ben presents en moltes ativitats de l'entorn educatiu, sigui l'ús de la il·lustració associada a un missatge textual o a la forma de llegir en exercicis o jocs en Flash que fan servir els i les alumnes mitjançant l'ordinador.

1 comentari:

maginelmago ha dit...

¡No han salido los enlaces! Jajajajajajajaja