20171124

Mapamundi Drets Humans

Data Estel·lar sensecórrer Divendres 20171124

No és cap idea nova: ni el fet de fer servir mapes ni el de girar-los "per veure les coses de manera diferent·. Tampoc no és cap idea això dels mapes amb dibuixos: atles il·lustrats per a nens... no sigui que els grans es posin tontos si veuen dibuixets, és clar, en aquest món de gente que mana malament. Si ens anem a l'Edat Mitjana, l'exemple típic del geògraf Cresques i molts d'altres han dibuixat elements a dintre dels mapes per donar a entendre el que creien que hi havia o per omplir llocs desconeguts amb monstres o per evitar que els enemics fessin rutes cap aquelles rutes que eren perilloses perquè tenien monstres.

El que sí que és nou per a mi es que es tracti d'un mapa tan gran, a més d'interactiu.

Si segueixo essent crític: que es faci vinculat en algunes activitats, i potser en el format del mapamundi, al llenguatge o art de la historieta tampoc no és nou... sí que es és nou que, per fi, algú hagi comprat la idea... ¿per moda, perquè algun familiar...? Hum, perquè proposat aquestes coses s'hi havien proposat però no eren serioses, es veu.

Un mapamundi global de Drets Humans per Paula, que sembla ser un xiringuitu de la UB, Món-3 i la Diputació de Barcelona, institució que torna a demostrar ser l'única Administració catalana digna d'aquest nom i que està avançada


http://mapamundi.portalpaula.org/

Guai seria poder insertar el mapa aquí, però s'indica com.

És un mapa amb molt d'aparell visuals.
Es pot fer molt gran, cosa molt desitjable
És molt acolorit.
Si piques a les escenes, apareix un text explicatiu.
El dibuixant és Toni Benaiges. El dibuix em sona a una barreja entre el Max intel·lectuaolide i la línia clara, i això em dóna pistes de la seva elecció per part dels decisors tècnico-polítics. Que no han posat a Carlos Azagra... La línia clara com a elecció política-institucional del "còmic ben educat" és un tret típic des de de sempre, com s'havia vist quan a les biblioteques només tenien el Cavall Fort i el Tintín: anys 1960-2000.

Estaria bé saber amb quin programa s'ha fet el mapa interactiu.