20160330

Residencia de novela gráfica en la Maison des Auteurs 2016-2017

Data Estel·lar ohlala Dimecres 20160330

Llegeixo amb il·lusió una notícia esmentada a la web de Ficomic.

Diu "compartiu", així que passo a copiar-la i després la comento una mica amb "fusfuritus" o amb texts afegits, o això no seria la maginoteca i tothom ho trobaria a faltar (afegeixo enllaços al text citat):


Acció Cultural Espanyola (AC/E), organisme públic dedicat a impulsar i promocionar la cultura i el patrimoni d'Espanya dins i fora de les seves fronteres, i la Cité internationale de la bande dessinée et de l’image (Ciutat Internacional del Còmic i de la imatge - Angulema), organisme públic que té per objecte promoure i valorar el còmic i la imatge a França i a l'estranger, amb la col·laboració de l'Institut Français d'Espanya/Ambaixada de França a Espanya, han arribat a un acord per a l'organització conjunta d' una residència, d'un període estimat de quatre mesos, per a un autor espanyol de novel·la gràfica a Angulema.

La residència té com a objectiu promoure la creació en l'àmbit específic de la novel·la gràfica; a aquest efecte, facilita la realització d'un projecte seleccionat pels seus valors artístics i el seu caràcter innovador en aquesta matèria.
La persona que resulti escollida gaudirà de la residència a La Casa dels Autors (La Maison des Auteurs) d'Angulema (França), entitat que forma part integrant de la Cité internationale de la bande dessinée et de l’image, que acull un conjunt de serveis com ara museu del còmic, biblioteca, llibreria especialitzades, cinema... etc., aquesta contribueix, juntament amb el Festival Internacional de la bande dessinée, a fer d'Angulema, la capital europea de la novel·la gràfica. Des de la seva obertura el 2002, La Maison des Auteurs ha acollit a uns dos-cents autors/es francesos i internacionals, per a desenvolupar projectes relacionats amb la novel·la gràfica i beneficiar-se d'un marc d'equipaments i intercanvis propicis per a la creació.
En el següent enllaç està disponible la convocatòria i els requisits: http://www.accioncultural.es/es/residencia_novela_grafica_maison_des_auteurs_2016_2017. La convocatòria finalitza el proper 8 de maig del 2016.

Copio el contingut de la web d'Acción Cultural Española: (web en ESP i ENG però no en CAT, EUS o GAL, és a dir, espanyola d'aquella manera; ni en FR malgré tout).

Residencia de novela gráfica en la Maison des Auteurs 2016-2017


Residencia de novela gráfica en la Maison des Auteurs 2016-2017

AC/E y la Cité internationale de la bande dessinée et de l’image , en colaboración con el Institut Français de España,  convocan una residencia de cuatro meses para un autor español de novela gráfica en Angoulême (fecha disfrute entre diciembre de 2016 y marzo de 2017).

El plazo para la presentación de solicitudes termina el 
08 de mayo de 2016.

La residencia tiene como objetivo promover la creación en el ámbito específico de la novela gráfica; a tal efecto, facilita la realización de un proyecto seleccionado por sus valores artísticos y su carácter innovador en esta materia. La persona que resulte elegida disfrutará de la residencia en La Casa de los Autores (La Maison des Auteurs) de Angoulême (Francia), entidad que forma parte integrante de la Cité internationale de la bande dessinée et de l’image (Ciudad Internacional del Cómic y de la Imagen), que alberga un conjunto de servicios tales como museo del cómic, biblioteca, librería especializadas, cine… etc., ésta contribuye, junto con el Festival International de la bande dessinée, a hacer de Angoulême, la capital europea de la novela gráfica.

La residencia para el seleccionado incluye


- Alojamiento en un piso de 3 habitaciones a compartir con otro residente (dos dormitorios) en el centro de Angoulême (electricidad, gas y agua por cuenta del autor elegido).
- Disponibilidad de un taller (personal o colectivo) equipado de material de creación grafica en la Maison des Auteurs (La Casa de los Autores) en Angoulême.
- Un importe de 1.000 euros al mes destinado a cubrir sus gastos de manutención, transporte local, consumos de agua, gas y electricidad. Los gastos eventuales de material o de transporte de obras correrán a cargo de los seleccionados.
- Billete de tren o avión ida y vuelta en clase económica de la ciudad de residencia en España a París, así como un billete de tren ida y vuelta de París a Angoulême.

Fechas de residencia
De diciembre de 2016  a finales de marzo de 2017. En ningún caso la estancia podrá ser fraccionada.

Solicitud / Requisitos
Para valorar la concesión de la ayuda, los candidatos deben presentar:

>Ficha de solicitud debidamente cumplimentada.
- Un proyecto de libro de novela gráfica, de carácter narrativo con un cronograma !aproximado de realización.
- Describir el proyecto sobre el que se va a trabajar en la residencia: escrito de un máximo de 10.000 caracteres, acompañado de dibujos, bocetos, diseños y tres páginas consecutivas y completas del proyecto (presentación del dosier en soporte informático).
- Curriculum vitae, anexando algunos de sus trabajos más representativos.
- Una carta de motivación.
- Declaración jurada de que el candidato es el único autor de las obras presentadas.

La documentacion se enviará a la siguiente dirección de correo electrónico (residenciasliteratura@accioncultural.es ) indicando en el asunto 'Residencia de novela gráfica en la Maison des Auteurs 2016-2017'.

Condiciones
- Ser mayor de 18 años y no haber sido ya beneficiario de una residencia en la Maison des Auteurs de Angoulême. [M'AGRADA MOLT QUE NOMÉS HI HAGI LIMITACIÓ D'EDAT PER LA PART INFERIOR, perquè és massa comú que, quan tens 23 anys, sigui per als de 22 i quant tens 32, sigui per als de 30, i quan tens 41 sigui fins als de 36]
- Ser de nacionalidad española o estar en posesión del N.I.E.(Número de Identidad Extranjero, otorgado por el Ministerio del Interior de España.

-  Acreditación de estar en posesión de la tarjeta sanitaria europea o un seguro médico que cubra las posibles eventualidades médicas que puedan darse durante el periodo de residencia

Modalidades de selección
El Comité Asesor de AC/E en España realizará una  preselección de entre las candidaturas recibidas. En una segunda etapa, el jurado de La Maison des Auteurs de Angoulême seleccionará al candidato final y formalizará directamente con el elegido las condiciones de la residencia. El jurado que llevará a cabo la selección estará compuesto por dibujantes, guionistas y críticos especializados de reconocido prestigio y su fallo será inapelable.

Los resultados serán anunciados, en la página web de AC/E, antes del 15 de julio de 2016. Ningún resultado será comunicado por teléfono.

Fecha límite de inscripciones 08/05/2016
Ningún expediente será aceptado después de esta fecha.

Información y contacto
En AC/E, España: Ainhoa Sánchez
ainhoa.sanchez@accioncultural.es / www.accioncultural.es
En la Maison des auteurs, Angoulême, Francia: Pili Muñoz
pmunoz@citebd.org / www.citebd.org


Si és de veritat, sense xanxullos, corrupció ni endolls, és una boníssima notícia i una gran iniciativa, que hauria de tenir continuïtat futura i que, després d'una correcta avaluació de la gestió pública (buhahahahahahaha) hauria de tenir una correspondència en empreses editorals solvents (rialles sinistres) de cara a ¡som-hi, vailets, tots alhora! "la creació d'una indústria cultural i de la historieta".

Es tracta d'una política activa cultural inter-estatal de caire europeu en l'àmbit de la historieta gràfica amb extensions formatives i laborals en l'entorn del cluster francès de la bande dessinée. El somni d'un analista de polítiques públiques!