20151204

TTIP: No con mi voto

Data Estel·lar a retratar-se Divendres 20151204

Les Eleccions Generals 2015 han començat. Ha de ser el moment de retratar-se: 

En aquest sentit, cal saber els interessos de cadascú: qui defensi el TTIP em posa en perill a mi, així que ha començat la campanya ¿TTIP?¡No en mi nombre!

Citem: 

Hace sólo cuatro décadas que la ciudadanía del Estado Español puede elegir a sus gobernantes. Sin embargo, ahora vemos como una amenaza a nuestra soberanía, la soberanía del interés común de los pueblos, podría materializarse a través del TTIP.
Firmar el Tratado Transatlántico de Comercio e Inversión con Estados Unidos supondría una rebaja de los estándares de protección del medio ambiente y de las normas que prohíben sustancias tóxicas en nuestros alimentos, un nuevo régimen en el que las decisiones públicas las tomen las multinacionales.
Ahora llegan las elecciones generales. Los candidatos tienen los oídos más afinados que nunca y tienen no solamente la obligación sino además el interés de escucharnos. Aprovechemos la oportunidad para hacer de esta amenaza una prioridad en sus agendas políticas.
Los partidos y sus candidatos tienen distintos posicionamientos: en rojo verás aquellos a favor del TTIP, en verde aquellos en contra, y en naranja aquellos que aún estando a favor muestran ciertas reservas. Para más información sobre sus posicionamiento visita la web de la Campaña Estatal No al TTIP.


La idea és que a veure si canviessin d'opinió però ho dubtem. Si fos per anar contra la població, sí, i tindrien un tren ple d'arguments, però per anar a millor... no ha passat mai. ¿Y el PP? Hombre, ellos que van a decir: hablan de fútbol y callan sobre robar el planeta, solares, terrenos, sobre sobre ceder la soberanía económica, militar y exterior (regalín, regalón de las bases militares durante el 2015), así que ¿para qué repetir que están de acuerdo con el TTIP si los pobreticos no sabrían hacer algo bien ni queriendo?

PSOE va de progre. Són alternativa al PP: canvien el nom i súrten ells. Es barallen amb l'església de boca, canvien la llei de l'avortament o d'educació i ja són feliços. No sé què van dir del govern paritari (no de la societat). La resta: polítiques econòmiques d'ajuts a les grans fortunes, als més rics, el que se'n diu neoliberalisme amb els vots dels desarrapats. Així que no ens vindrà de nou.

Ciudadanos va de nou, de nova política, amb algú l'edat del qual hauria de tenir una micona de sensibilitat ecològica: forma part d'una generació brossa que es va convertir en la més antiecològica i en una de le més antisocials, així que no ens ha d'estranyar que el seu partit, ell mateix, recolzi el TTIP.
És un partit de dretes, perquè es van autodenominar de centre al primer discurs del candidat a les0h del 20151204, acceptant per fin l'existencia de l'eix esquerra-dreta. De centre vol dir de dretes, són liberals com els seus companys electorals, els de CDC (ara Democràcia i Llibertat). Com a mínim, qui el vulgui votar ha de saber-ho, no sigui que es trobi amb sorpreses inesperades. El que passa és que, tant de citar a la UCD i al CDS i tot això, i resulta que Mayor Zaragoza (exministre de la UCD) era de centre, ¿no? Doncs té més claretes les coses. I tampoc no estava gaire per la guerra ni les aliances militars tipus OTAN, l'Adolfo Suárez que tant citen, qui va assistir a una reunió del Moviment de No Alineats (MNA).

 Segons l'article de Miguel A. Soto:


Junto con el PP, también el PSOE, UPyD y Ciudadanos defienden este tipos de acuerdos secretos contra la democracia, aunque, debido a la creciente movilización social en Europa ante el fondo y la forma como se está negociando este acuerdo secreto, incluyen en su discurso un listado de líneas rojas o salvaguardas que eviten la merma en los derechos humanos, protección de los consumidores, seguridad alimentaria, que no incluyan los servicios públicos (sanidad, cultura, suministro de agua), que fomente y promueva el comercio de bienes y servicios "verdes" o no se ponga en riesgo la capacidad de legislar de los estados. O cuestionan el funcionamiento de los tribunales de arbitraje.

Afegeix-hi'n la dreta catalana: Democràcia i Llibertat (Convergència Democràtica de Catalunya amb socialistes escindits, el partit d'Artur Mas) i Unió Democràtica de Catalunya.



Com a mínim, sàpiga vostè què vol votar i què volen decidir aquell partit que vostè vulgui votar.