20120309

Infos

Data Estel·lar infosi+ Divendres 20120309

Les coses van així. Un dia la gent es manifesta. No només això. També posen una pila d'idees sobre la taula., i en fan moltes de taules, plenes d'idees. Ara bé, vull, dir, ara malament, els que manen es renueixen a costa dels contribuents europeus a Davos o en alguna base secreta de Latvèria i marquen les traces que cal seguir sense cap intervenció. Els altres es van organitzant a voltes d'avall a dalt. Això, però, no impedeix que la majoria de la població sigui aliena y continuï alienada, que no sàpiga res i no vulgui para l'oïda. I en això els mitjans de comunicació hi tenen gairebé tot a veure. Diaris que es deien periòdics lluiten diàriament contra els interessos informatius i d'opinió dels seus lectors. Ataquen les vagues, defensen congressos de grans empreses de telèfons mòbils que a la setmana següent, com ha fet Vodafone, obliga els seus empleats a no cobrar una setmana de sou, diuen que sí absolutament dient que no a  projectes de casinos i màfies de las Vegas o xineses, i acaten absolutament tota la indignitat sense cap esperit crític. El cas més clar és el de El Periódico de Catalunya, diari que ja no se'n recorda del que era després d'anys d'haver perdut totes les postures raonables. Altrament, la majoria de la premsa n'és orgullosa de ser de dretes, de dretes mentideres, per a més inri. Dominen totes les teles, 9 de cada 10 ràdios i gairebé tota la premsa escrita, eliminats el Metro i el Público... encara deu quedar algun lloc on donin el 20 Minutos, tot i que ara es dedica més a l'apartat politiquer que abans evitava i que era el seu emblema (el diari que parlava de coses normals).


Com que la TDT, la Televisió Digital Terrestre, està agafada només per grupuscles d'ultradreta, amb molta pasta per ideologitzar i, sobretot, per impedir que ningú més que ells puguin esbombar idees, ha calgut buscar-se la vida.

Tot es remunta en la meva memòria a unes fotocòpies de mida molt gran que posaven a les parets de la Uni, de nom Contrainfos. Tendencioses cap els neo-sociates (gent que després acabaria ficada als seus ajuntaments), mig okupes, mig alternatius, progres de luxe, brou del futur entorn gafapasta al qual tantes vegades m'he referit, les seves informacions tractaven temes que els mitjans de comunicació oficialistes taponaven amb entrenaments de futbol. Notícies interessants que mai no apareixien enlloc.

La tele analògica permetia les teles locals i les teles privades. El mateix amb la ràdio. La tele digital, però, fa més difícil l'aparició de cadenes diferents. Cas que jo conec: la desaparició del Canal Amistad, la tele dels cures gitanos evangelistes que tenia també aparicions d'altres esglésies protestants, i sobretot l'aparició d'un pastor que bàsicament era (és, perquè surt a la seva ràdio) un estafador que demanava diners a canvi de res per pagar "l'aigua i la llum". Ridícul. Mai no resava ni pregava. Només demanava diners. Més enllà de la boca de les monges hi havia aquest cura. Va desaparèixer, i no va ser millor la seva substitució per la MTV, per Divinity o per Canal Club. Durant el 2011-2012, les teles locals de la TDT desapareixen. No valien gaire, perquè apenes hi havia visió idílico-institucional de cada localitat. La tele de Sabadell ja havia deixat d'existir feia anys, engolida en un entramat privat de capital italià (d'Itàlia procedeix el model televisiu espanyol/català de teles de tarot i d'X coses, com els timoconcursos, i la teleescombreria habitual d'Antena 3 i de Tele5). Definitivament tanca, i només li queda un programa de propaganda de l'Ajuntament a finals del 2011. Alhora tanca del tot la tele de L'Hospitalet, que emetia en cadena amb la de Badalona i la BTV (Barcelona), cosa que les convertia en inútils i subsituïbles contínuament durant el 90% del temps. La tele del Besòs (suposo que Santa Coloma) mai no va emetre. La Sexta deixava d'existir realmente al 2012 com a tal, i Cuatro es convertia en el canal de la brossa radioactiva en ser empassada per Tele5. Tot el panorama quedava pla per Intereconomía en el model informatiu i desinformatiu. Que la vegi poca gent no és més que part de l'estratègia: la majoria de gent veient Gran Hermano, i uns poquets dels que volen informació destruint-se la salut informativa amb Intereconomía. No en va, el seu programa d'èxit és una tertúl·lia de crits sobre el Madrid i el Barça (no es pot dir que sigui ni sobre futbol).

Així, cal trobar alguna nova font. A veure què trobem:

Un intent de penetrar a la TDT. Al menys, es pot veure via web: Latele.cat
Al seu torn tenen un Contrainfos a latele.cat

Red Traductora de Contrainformación

Setmanadirecta
Un clàssic: Nodo50
Kaos en la Red, accesible per un altre contrainfos.net

El setmanari Contrainfos,que jo penso que es basa en aquells cartells que es penjaven a la Uni.
És a dintre de sindominio.net, un lloc històric d'Internet.

La Haine. Proyecto de Desobediencia Informativa.

Jo trobo que la majoria de vocabulari és massa negatiu. Cal marketing. Heus ací l'èxit dels antidemòcrates: els seu ús bonic i positiu del llenguatge, eliminant totes les paraules negatives. No hi ha "fer fora" o "despatxament" (que es diuen amb l'incorrecte "acomiadament" perquè sonés més suau) sno que hi ha Expedients de Regulació d'Ocupació o Expedientes de Regulación de Empleo... que només regulen que no vagin a treballar... i que en diuen per l'acrònim ERO o ERE, que sona molt tou, perquè inclús el so de la "r" es el fluix no el fort. Qui domina el llenguatge obté el poder.No cal haver llegit 1984 per saber-ho. Que no tot ho va dir Marx. Però aquests projectes, consignes, xapes, slogans i demés abusen del mots negatius, i es posen en contra a població que estarien a favor pel contingut. Passa igual que amb el malaurat paraulu "Dictadura del Proletariat" que, lògicament, va ser agafat per la part "Dictadura" per dir "no és una democràcia", tot i que l'explicació era que farien una dictadura de la majoria, és a dir, segons aquella nomenclatura, del proletariat, front la dictadura present de la minoria, és a dir, ídem, de la burgesia. Babaus de fer servir i repetir aquell paraulu... "Desobediència"... "Contrainfo": sembla que tot és negatiu. Els sona bé als convençuts perquè "lluiten contra allò establert" però costa que el paeixin els llecs. Rastreator és un nom millor, per ridícul que em sembli. I la seva mascota atreu més. Doncs això cal en aquestes propostes. I no és cap broma fàcil, ni molt menys. És una realitat com la copa d'un pi cremat pels especuladors immobiliaris.

Així mateix, per molt que llegiu aquest blog: calen textos més breus, i ben maquetats, còmodes de llegir, que el missatge arribi, amb lletres grans i petites, amb elements destacats, amb imatges... No com aquest blog.

Mislatacontrainfos

Ecocosas
En concret, que el RoundUp de Monsanto contamina les aigües freàtiques a Catalunya. I no podem dir que Monsanto sigui l'únic culpable. Hi  ha des del Govern espanyol i la Generalitat que no prohibeixen una cosa perillosa, malsana i antiecològica, i els Ajuntaments, donat que aquests darrers l'utilitzen com si fos aigua per carrers, voreres i parcs. La idea bàsica de la informació no és nova per a mi, però cap ràdio ni tele ni diari no n'havia parlat mai, oi?


Econonuestra


Diagonalweb. Periódico quincenal de actualidad crítica.