20100122

Ecologia a les escoles, antiecologia a Catalunya

Data Estel·lar reutilitzable Divendres 20100122

Atents a la bonica notícia:

La Generalitat potencia l'agricultura ecològica a les escoles

I cito:
L’objectiu d’aquesta iniciativa no és un altre que informar i formar als infants sobre la producció agrària ecològica

Sembla molt bonic... si no fos perquè Aragó i Catalunya són les regions europees amb més cultius transgènics de tota Europa.

Això amb un govern on participen "ecologistes de debò".

És a dir, mentre li diuen als nens que cal conrear sa i ecològic, es promou una economia ineficient i insostenible basada en el pelotazo agrícola.

Es dóna una responsabilitat a l'alumne, al ciutadà, al consumidor final, tot i que després, en la vida diària no es pot escollir si transgènics sí o no, donat que ja existeixen, des del 1997, conreats i venuts en massa, i acceptats acríticament. I, si un no ho volgués, es quedaria sense menjar. Soja, blat, blat de moro... iogurts que t'activien molt... i sense alternatives, tret de quatre establiments introbables amb vuit productes.

I copio:
(ja al 2008) A Catalunya ja no hi ha ni un sol cultiu de panís ecològic ja que tots han quedat contaminats pels cultius de panís transgènic. Els transgènics s’han autoritzat “de facto

I al 2008, ja feia anys que governava PSC, ERC i, sobretot, ICV-EUiA-SVNING (Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa... i Sense Veu Ni Interès Ni Ganes). El Conseller de Medi Ambient havia estat Salvador Milà; l'actual és Francesc Baltasar (ICV). El Conseller d'Agricultura (PSC) és Joaquim Llena. L'actual c


No seria admissible parlar de petits passos, perquè resulta que, de nou, Catalunya està al darrera d'altres comunitats autònomes, per la hipocresia, la por i la ineficàcia dels seus polítics i governants. Si des del 2003, amb un govern amb gent procliva a l'ecologisme de boca, no s'ha fet res, que ningú no demani que els antiecologistes de CiU o del PP facin res quan arribin al govern.



Estem parlant del mateix govern presidit per aquell que, essent Ministre d'Indústria, José Montilla, va activar l'abocador de residus nuclears. Amb el mateix partit (PSC (PSC-PSOE)) que està advocant perquè sigui Ascó la localitat on es pugui contaminar a gust, per si no havien tingut prou amb una central nuclear. Es deia que el pueblo de Ascó se moría de asco antes de la central nuclear. El cert és que no fa gens de patxoca amb allò. No he vist cap lluentor en aquella zona, les anomenades Terres de l'Ebre, deprimides, tristes, isolades i oblidades per tothom excepte per les indústries de la brutícia i pels fatxes. I no és el típic insult: encara em volta pel cap un documental sobre un noi que buscava informació sobre l'assassinat d'un germà de la seva àvia ("ma ia", l'anomenava), i un pagès d'allà li deia directamente, sense cap problema, que "alguna cosa va fer si el van matar després de la Guerra Civil"... "No, que va, si no estava ni en política ni res"... El tarannà dels que destrueixen la zona, dels cacics que lluiten pel subdesenvolupament de la Ribera d'Ebre, governada des de lluny per Enresa, Endesa o Ercros i, agraïts, per la inexistència d'alternatives laborals.

Estem parlant del mateix govern que envia maletes pedagògiques medioambientals als nens i nenes un dia i un altre agafa un avió de Barcelona a Lleida per inaugurar l'aeroport Lleida-Alguaire... No van poder arribar en cotxe o en autobús o en tren! (ara que el tenen). Van agafar l'avió per fer la pamema... contaminant ni se sap per sortir a la tele. És clar, que qui porta el tema clau és un tal Josep Piqué, un tiu que té de bo el sentit de l'humor i l'agudesa, i que té de dolent que es va agenollar davant l'Emperador Global del moment (George Bush... Déu meu... Digue'm Zot)... a més és un antiecologista de cap a peus, i, oh casualitat, va ser el virrei d'Ercros va anys.


Doncs això.